Sieders & Verdegaal – porselein en zilver

Het kunstenaars duo Sieders & Verdegaal maakt porseleinen puzzeldoosjes met versiering van zilver en corian.

Over Sieders & Verdegaal

Jolanda Verdegaal en Greetje Sieders hebben beide hun eigen collectie. Maar samen in het atelier verenigen beide dames hun professionele kwaliteiten en ontstaan er prachtige delicate porseleinen puzzeldoosjes met dekseltjes met zilver en corian.

Jolanda Verdegaal heeft als specialiteit het vormen van bijzondere potten op de draaischijf. Zij neemt het vormen van het tere porseleinen puzzeldoosje voor haar rekening.

De zilver en corian elementen als versiering van het dekseltje zorgt voor opvallende contrasten met het porselein. Greetje Sieders is gediplomeerd zilver en goudsmid en ontwerper en maker van de vrolijke, speelse visjes en vogeltjes op de deksel.

Greetje Sieders

Niet geremd door techniek, maar vrij om beeldend bezig te zijn, is Greetje Sieders in staat sieraden tot kunst te verheffen. Om die reden ontving zij in 2000 de Artishock Prijs voor een serie broches. Daarnaast heeft ze haar werk uitgebreid met sculpturen en muurobjecten.

Jolanda Verdegaal

Jolanda Verdegaal gebruikt voor de huid van haar (op de pottenbakkersschijf gedraaide) werk, technieken die gebruik maken van het krimpen van drogende klei. Geboetseerde elementen als takjes en stelen of accenten van goud zorgen voor opvallende contrasten met de verweerde oppervlakken.

Jolanda Verdegaal
Greetje Sieders atelier