Arvee – olieverf schilderijen

Arvee – Abstracte landschappen en fragmenten uit het dagelijkse leven met mooie kleurschakeringen, intense kleuren, opgebouwd in olieverf.

Over Arvee

René de Vreugd werkt onder het pseudoniem Arvee.
Arvee (de ‘Ar’ van René en de ‘ Vee’ van Vreugd) is geboren in 1956, en begon 40 jaar geleden vanuit de figuratie (portret en landschap) te abstraheren.

Arvee verbeeldt met zijn abstracte werken fragmenten uit ons dagelijks leven en het ons omringende landschap. Dit is de start voor ieder nieuw schilderij in olieverf, laag over laag. Daarbij wordt iedere laag, als een nieuwe tekening, volledig opgezet met transparante olieverf waarmee de intensiteit in kleur en de spanning tussen licht en donker wordt opgebouwd.

Het eindresultaat kent geen voorop gezet plan en wordt pas gaandeweg zichtbaar. Zo ontstaat er voor de schilder een spannende weg tot aan de finale.

Hoogtepunten

In 1981 kreeg Arvee zijn eerste expositie en sindsdien worden zijn schilderijen iedere dag, ergens op de wereld, in galeries getoond.  Hoogtepunten in Arvee zijn carrière zijn drie exposities in  New York, de Biënnale van Venetië 2019 In Palazzo Mora, in Beijing tijdens de Olympische Spelen, in Lille in het kader van Europa cultuur hoofdstad en de opname van zijn werk in de kerncollectie van Museum Musiom in Amersfoort.

 

Arvee