Sieders & Van Doorn – sieraden met Delfts Blauw porselein

De ‘Porseleintjes’ is een sieradenlijn vervaardigd met Delfts Blauw porselein door het zilversmid-duo Sieders & Van Doorn.

Sieders & Van Doorn hebben ooit een schat gevonden; een kist vol met antieke Delfts Blauwe tegeltjes. Het edelsmid-duo heeft de kunst verstaan om de tegeltjes te verwerken in prachtige sieraden. Het zijn sieraden met een knipoog naar de Oudhollandse truttigheid van de jaren 50, in een jasje van nu. Zo krijgt ieder Delfts Blauw tegeltje de aandacht die het verdient.

Het gebruikte oude Delfts Blauwe porselein is ongeveer 70 jaar oud. Deze tegeltjes uit de jaren 50 waren oorspronkelijk bedoeld voor de souvenirhandel. Bijvoorbeeld voor theelepeltjes. Het zijn typisch Hollandse tafereeltjes met molens en boten. Door de bakprocedure én het feit dat ze destijds allen met de hand beschilderd werden, is geen molen gelijk en vaart iedere boot anders. Op de achterkant staan vaak nog de initialen van de fabriek van herkomst vermeld.

Over Sieders & Van Doorn

Greetje Sieders en Hanneke van Doorn vormen samen het gelegenheidsduo Sieders & Van Doorn

Gezamenlijk hebben zij hun liefde voor het vak en ambacht. Door de vondst van een unieke verzameling Delfts Blauwe tegeltjes besloten de twee samen te gaan werken aan een gezamenlijke collectie sieraden.

Sieder & van Doorn