Mieke Robben – portretten

Mieke Robben (“Sterren op het doek”) portretteert ‘de vrouw’ waarbij boeiend lijnenspel en subtiele kleur een mooie sensuele combi zijn.

Over Mieke Robben

Mieke is geboren als molenaarsdochter in een artistieke familie. Als kind was zij creatief maar ze koos voor een opleiding aan de sociale academie en een baan in de jeugdhulp.

Het creatieve bloed kroop waar het niet gaan kon waardoor Mieke haar kunstzinnige kant verder heeft ontwikkeld. Ze is nu een gepassioneerd portretschilder en -tekenaar.

Door haar voorgeschiedenis weet Mieke Robben goed aan te sluiten bij de wensen en beleving van de klant. Haar portretten zijn persoonlijk en altijd goed getroffen.

Over het werk

De mens staat centraal in het werk van Mieke Robben en ze weet de essentie van een persoon prachtig neer te zetten.

Mieke Robben is academisch in de stijl van de grote meesters opgeleid. Ze maakt autonoom werk en schildert in opdracht. Haar werk heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het beweegt zich tussen teken- en schildertechnieken en is vaak een combinatie daarvan.

Haar impressionistisch bekende schilderstijl van een portret in olieverf, kleurrijk en krachtig, gelaagd, met afwisselend  subtiel en krachtige toetsen heeft zich ontwikkeld naar een tweede, nieuwe stijl. Deze resulteerde in verschillende series zoals Femme, Nude en Geisha.

Portrettenserie ‘nieuwe stijl’

Het is heel bijzonder hoe in deze schilderijen de dunne lijnen samenvloeien tot een mooi en, ondanks de gevorderde graad van abstractie, toch realistisch portret.

Van dichtbij is het druk en van veraf heel evenwichtig. Het beperkte kleurenpalet werkt ook heel goed, vooral in combinatie met de spaarzame kleuraccenten.

Sharp lines and subtle colors make an unforgettable and sensual combination.

Opleiding

– Academie voor Schone Kunsten in België.

– Lessen aan de Wackers Academie Amsterdam.

– Masterclasses bij o.a. Sam Drukker, Ben Lustenhouwer, Dinie      Boogaart, Irma Braat.

– Tekenacademie in België.

Highlights

2020 – Geselecteerd voor de expositie van de Stichting De Nederlandse Portretprijs.
2019 – Deelname Sterren op het Doek afl. Matthijs van Nieuwkerk.
2019 – Geselecteerd voor zomerexpositie ‘Lang leve Rembrand’  in het Rijksmuseum A’dam.
2018 – geselecteerd voor de expositie van de Stichting De Nederlandse Portretprijs.
2017 – Publieksprijs Nationale Kunstdagen.

Mieke Robben
Mieke Robben atelierbezoek BNDeStem