Lia Koster – geblazen glaskunst

Lia Koster – unieke geblazen glaskunst geïnspireerd op zaden, bloemen en planten, ton sûr ton gekleurd glas, in redelijk groot formaat.

Over Lia

Lia Koster (1958) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Utrecht. Na haar studie is zij zich vooral gaan toeleggen op glas en metaal. Deze specialisatie trok al snel de aandacht van prominente opdrachtgevers zoals de Holland-Amerika lijn, die Lia vroeg een glas plafond te ontwerpen voor de 1e klas diningroom.

Over het werk

In geblazen en gesmolten glasobjecten heeft Lia Koster een eigen stijl ontwikkeld, die vooral herkenbaar is aan sprankelende transparante kleuren. Glas is voor Lia bij uitstek geschikt om het spanningsveld weer te geven tussen de kwetsbaarheid en kracht van leven.

De inspiratiebron is voor Lia Koster het ontstaan van de verschillende levensvormen. De zaadvormen, primitieve groeivormen als ook vormen op microscopisch niveau zijn het resultaat.

Geblazen glas

Heet glas, als een klontje stroop, aan een pijp en dan, door blazen, draaien en vormen, ontstaan er prachtige organische vormen. Lijn, kleur, sfeer en beweging spelen hoofdrollen in de glasobjecten en verwijzen naar mooie herinneringen in de natuur.

“Anderen schrijven er een gedicht over, ik verwerk mijn indrukken in glas“, zegt Lia Koster.

De getoonde glascollectie in Galerie De Ruimte is tot stand gekomen door een samenwerking van Lia Koster met de bekende glasblazers Richard Price en Bernard Heesen.

Lia Koster