Jolanda Verdegaal – keramiek

Jolanda Verdegaal – keramiek (thee)potten/urnen met bijzonder reliëf, aardkleurige/blauw/groene glazuur, goudluster afwerking.

Over Jolanda

Jolanda Verdegaal is opgeleid als docent Beeldende Vorming en Gezondheidskunde. Sinds 1991 exposeert zij regelmatig. Haar werk is te zien in particuliere collecties, galeries en musea in binnen – en buitenland (zoals het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Zuid-Korea en China) en heeft in verschillende publicaties gestaan.

Jolanda Verdegaal geef les bij de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda als docent draaitechnieken.

Over het werk

“Aardlagen, droge rivierbeddingen, knoestige boombast, fossielen. Gefascineerd door hun verschijningsvormen en ontstaansgeschiedenis, tast ik ze af met mijn ogen en handen en vertaal ze in klei.  In mijn werk wil ik de schoonheid laten zien van oppervlakken waarin de tijd haar sporen heeft nagelaten”. – Jolanda Verdegaal

Jolanda Verdegaal gebruikt voor de huid van haar (op de pottenbakkersschijf gedraaide) werk, technieken die gebruik maken van het krimpen van drogende klei. Geboetseerde elementen als takjes en steles of accenten van goud zorgen voor opvallende contrasten met de verweerde oppervlakken. Haar werk wordt op hoge temperatuur gebakken.

Jolanda Verdegaal