Iris Schreven – schilderijen mixed media

Iris Schreven – schilderijen in mixed media – mysterieuze sfeer, zachte kleurnuances, abstracte organische vormen met een toef realisme.

Over Iris

De Nijmeegse Iris Schreven is na de kunstacademie in Den Bosch eerst het bedrijfsleven ingegaan om vervolgens in 2007 haar baan te verruilen met het kunstenaarschap. Sindsdien werkt ze fulltime aan haar schilderijen die door de jaren heen voortdurend met haar zijn meegegroeid.

Over het werk

Organische vormen

Tegenwoordig is het werk fijnzinnig van aard, met het accent op organische vormen en zachte kleurnuances waarbij het vrouwelijk gezicht nog regelmatig een onderdeel vormt van het totaal. Door gebruik te maken van haar drie pijlers: Toeval, Techniek en Tijd probeert ze de schoonheid van mens en natuur te re-creëren.

Mixed Media

De mysterieuze sfeer en haar passie voor detail blijven haar werk kenmerken, net als haar experimentele werkwijze. Door telkens opnieuw uit te vinden wat haar boeit verwerft ze nieuwe inzichten, om vervolgens tot nieuwe ingetogen creaties te komen.

Iris experimenteert graag met verschillende ondergronden voor haar schilderijen zoals op houten paneel, koper- en aluminiumplaat en linnen.

Haar werk wordt tegenwoordig zowel nationaal als internationaal aangekocht.