Glowbus Dewdrop -designvuurkorven van cortenstaal

De luxe design vuurkorven, handgemaakt van cortenstaal, hullen een avondje rond een knisperend vuur in een andere dimensie.

Kleine, authentieke momenten van rust worden alsmaar zeldzamer in een steeds sneller draaiende wereld. Dat kleine moment van verbinding en ontspanning met je geliefden of vrienden is onbetaalbaar.

Met de Glowbus® collectie transformeer ik die momenten tot een unieke beleving. Het is mijn manier om de ultieme beleving van vuur over te brengen naar de wereld. De feedback die ik mag ontvangen van klanten is een drijfveer om steeds verder te bouwen aan de Glowbus® collectie en altijd weer op zoek te gaan naar nieuwe werelden rond een knisperend vuur.

 

Vurige groeten,
Andreas Ketels
Kunstenaar & oprichter van Glowbus®

Glowbus - Andreas Ketels

Tien jaar geleden tekende Andreas Ketels, kunstenaar en oprichter van Glowbus®, de eerste lijn van wat groeide tot de Glowbus® collectie.

Elk item in de collectie is een handgemaakt, functioneel kunstwerk. Een eyecatcher die uitnodigt voor een moment van gezelligheid en die, dankzij zijn vormgeving en lichtspel, een avondje rond een knisperend vuur in een heel andere dimensie hult.

Jouw Glowbus® koop je voor het leven. Want Glowbus® gelooft in duurzame en ecologisch verantwoorde producten. Zo werken ze enkel met oerdegelijke materialen, en verzekeren dat je minstens een leven lang dagelijks kan genieten van jouw Glowbus® moment.

Glowbus® is handmade

Niet alleen is de Glowbus® collectie het resultaat van een jarenlang creatief denkproces, elk stuk uit hun collectie wordt gebouwd in een perfecte balans van authentiek handwerk en moderne technieken.

Glowbus Dewdrop

Glowbus® is bewust

Bij elke aankoop van een Glowbus® Dewdrop
schenken zij een bedrag aan een organisatie die
zich inzet voor natuurbehoud, waarmee 25 nieuwe
bomen worden aangeplant. Zo werken ze samen,
boom per boom, aan een fenomenaal Glowbos.

Elk jaar optimaliseren zij hun productie- en
transportproces, waarbij ze steeds zoeken naar
meer mogelijkheden om hun ecologische
voetafdruk te verkleinen.

Glowbus Dewdrop
Glowbus Dewdrop is duurzaam

Glowbus® is duurzaam

Glowbus® kiest resoluut voor de duurzaamste materialen. Enkel zo kunnen ze de langst mogelijke levensduur van hun collectie garanderen. 

Gedoe met doorroesten, vuurkorven die uit elkaar vallen of die je om de zoveel jaar moet vervangen, daar doen ze niet aan mee. Hun keuze voor cortenstaal zorgt voor een 8x langere levensduur tegenover gewoon staal. Zo minimaliseren ze hun aandeel in de wegwerpmaatschappij.

De Glowbus® Dewdrop is dankzij zijn tijdloos design een blikvanger in elke tuin. De ideale blend tussen ruwe eenvoud en
pure outdoor luxe.

De Glowbus® Dewdrop is verkrijgbaar in 3 maten.

  • Dewdrop M voelt zich best thuis in compacte zones zoals een terras of kleinere tuin.
  • De Dewdrop L is uiterst geschikt voor grotere tuinen
  • De grootste telg – de Dewdrop XL – siert grote park- en landschapstuinen of schept beleving in hotels en op toeristische locaties.
Glowbus-Dewdrop
Glowbus Dewdrop vuurkorf
Tast het roestwater van de Dewdrop de stenen/ tegels van mijn terras aan ?

Bij afwatering van cortenstalen objecten kunnen terrastegels die poreus zijn (vooral natuursteen, minder keramische materialen) of poreuze voegen wel de roestkleur opslorpen en vastzetten. Dit leidt tot een verkleuring van het terras.

Sowieso is het plaatsen van een cortenstalen object op een tegelvloer geen optimale situatie (ongeacht het merk of product, dit is een materiaaleigenschap) want enige vorm van verkleuring ga je altijd hebben.

Afhankelijk van de steensoort (meer poreus of minder), de coating op de tegels als die aanwezig is (waterafstotende coating), en de kleurtoon van de tegels (op donkere tegels zie je de verkleuring minder).

Blijft er bij een regenbui altijd roestwater van cortenstaal afkomen?

Deze verkleuring zal in het begin van het roestproces feller zijn (eerste 6 maanden).

Heel wat klanten zetten de korf dus eerst te roesten in de tuin, om deze dan na 6-9 maanden richting het terras te verplaatsen. Dat is even een omweg maar zo vermijd je wel de iets fellere roestafwatering in de eerste maanden.

Anderzijds is de Dewdrop natuurlijk een object dat levenslang meegaat, en zolang de korf op die plaats staat zal een lichte verkleuring van de onderliggende tegels voor veel klanten niet als een visueel nadeel worden beschouwd.

Als je de Dewdrop natuurlijk ooit gaat wegdoen, dan ga je wel die verkleuring zichtbaar maken.

De Dewdrop is bedoeld om een vaste ‘vuurplaats’ te krijgen waar je zelf ook de mentale connectie met vuur gaat maken.
Daar zit ook een filosofie rond, met name dat een vaste vuurplaats na enige tijd een diepere connectie maakt met jezelf als mens.
Dus vanuit dat hele perspectief is het bedoeld dat de korf niet meer van plaats verhuist nadat je hem een standplaats hebt gegeven.

Kan de Dewdrop op een houten/composiet terras staan?

Standaard: neen.
Houten terras of composiet zal beschadigd geraken door de hitte onder de plaat.

De functie van de asplaat is om een ventilatie te voorzien die al wat afkoelt en vooral ook de warmte die in de korf onderaan zeer centraal op 1 punt zit, te verdelen over een groter oppervlak.

Maar, dat betekent dat de temperatuur van de asplaat op de ondergrond nog steeds kan oplopen tot enkele honderden graden (terwijl het warmtepunt onderaan in de vuurkorf zelfs 1.000 graden kan halen).

Die afgezwakte warmte is geen probleem voor stenen terrassen maar wel nog te warm voor hout of composiet.
Niet als in: je terras vliegt in brand, maar wel als in: beschadiging van het terras.

Welke oplossingen zijn er om de Dewdrop toch op een houten/composiet terras te plaatsen?

1) Leg onder de asplaat een stukje met stenen.
Als je bijvoorbeeld op de plaats waar de korf komt ca. 1,5 x 1,5 meter in stenen op het houten terras legt, dan kan je daar mooi gecentreerd de korf bovenop plaatsen.

2) Voorzie een grote ronde lage plantenbak of schijf in metaal van ongeveer 1m voor Dewdrop M en 1,3m voor Dewdrop L, vul die met zand of fijn grind en zet daar dan de Dewdrop in het midden bovenop.

Een lokale lasser zou bijvoorbeeld zo’n ronde bak kunnen maken in cortenstaal.

Beide deze technieken zorgen voor nog veel meer afzwakking van de warmte voor een veilige plaatsing.

Kan ik mijn Dewdrop in verband met de hitte op een kwetsbare ondergrond plaatsen?

De hitte onderaan de Dewdrop kan té hoog kon oplopen voor bepaalde ondergronden zoals kwetsbare natuursteensoorten of hardhouten terrassen. Na minstens 1 uur (extreem) intensief stoken kan de temperatuur onder de asplaat oplopen tot 360°C.

Na maanden van research en ontwikkeling, bieden we hier nu een zeer uniek antwoord op, namelijk het Dewdrop Shield.  

Het Dewdrop Shield is vervaardigd van extreem vuurvaste, isolerende en robuuste stoffen die doorgaans gebruikt worden in extreme (industriële) omstandigheden. De afwerking bestaat uit een zwartkleurige, geweven stof. Andere kleuren zijn niet beschikbaar.
Door zijn materiaalkeuze is het Dewdrop Shield in geen enkel opzicht te vergelijken met andere producten op de markt zoals een standaard buitentapijt (dat niet vuurvast is) of een barbecuemat (die slechts zeer beperkt bescherming biedt tegen de sporadische aanraking met stookrestanten zoals gloeiende kooltjes).

Het Dewdrop Shield is…

• Buigzaam en niet breekbaar (zoals keramische oplossingen)
• Zelfdovend en brandvertragend
• Extreem hittebestendig en kan temperaturen verdragen tot 500°C en meer
• Enorm isolerend waardoor het honderden graden afkoelt aan de ondergrond
• Slechts 1 cm dik
• Esthetisch mooi waardoor het product zelfs zichtbaar zou kunnen blijven, wanneer dit met vuurschalen of producten van andere merken wordt gecombineerd.

Concreet is het Dewdrop Shield een hoogstaande technische oplossing om meer mensen te laten genieten van hun Dewdrop, zonder zich zorgen hoeven te maken over de hittestraling op hun terras.

De installatie is eenvoudig. Je plaatst het Dewdrop Shield centraal onder de asplaat van de Dewdrop. De afmeting van het Dewdrop Shield is 5 cm kleiner dan de asplaat aan alle zijden. Het Dewdrop Shield is dan niet zichtbaar onder het Dewdrop vuursculptuur. Het is indien gewenst wel mogelijk een grotere Dewdrop Shield onder een kleinere Dewdrop te voorzien wanneer de klant dat wenst. De randen blijven dan zichtbaar, maar een groter formaat Dewdrop Shield heeft geen enkele impact op de isolerende waarde onder de Dewdrop. De afmetingen zijn als volgt:

• 70 cm voor Dewdrop M
• 90 cm voor Dewdrop L
• 110 cm voor Dewdrop XL

Technische resultatenHet Dewdrop Shield is uitgebreid getest op een professionele meetinstallatie, waarbij 7 sensoren een permanente temperatuurmeting uitvoerden. De resultaten hierboven tonen de hoogst gemeten waarden. Tijdens de 2 uur durende test werd extreem hard gestookt in de Dewdrop M om een meer extreme temperatuur te bekomen, dan bij normaal gebruik van de Dewdrop.

De gemeten vuurtemperatuur vertoont in het begin enkele pieken tijdens het bijvullen maar heeft ongeveer 1,5 uur nodig om zijn maximale temperatuur te bereiken (gemeten op 1.004°C). De gemeten temperatuur onder de asplaat bereikt daarentegen zijn piek na 1,5 uur (tot 340°C), waarna deze een beetje terug afneemt. Na 2 uur meten we een temperatuur aan de ondergrond van 326°C. Tijdens het eerste uur stoken is het staal nog niet verhit en liggen de temperaturen aldus veel lager.

De gemeten temperatuur onder het Dewdrop Shield bereikt pas na 2 uur een piek van slechts 77°C onder extreme stookomstandigheden.
Dit betekent een temperatuurafname aan de ondergrond van maar liefst 76,4%!

De realiteit is dat de meeste gebruikers van de Dewdrop geen 2 uur aanhoudend stoken en zéker niet op de manier zoals wij dit deden tijdens onze testmetingen. Bij normaal gebruik is een ondergrondtemperatuur van 30 tot 50°C meer accuraat.

Prijzen

Glowbus product – Adviesprijs retail (ex. BTW)
Dewdrop Shield M (diameter 70 cm) – € 398,-
Dewdrop Shield L (diameter 90 cm) – € 489,-
Dewdrop Shield XL (diameter 110 cm) – € 805,-

 

Glowbus Dewdrop vuurkorf
Glowbus Dewdrop vuurkorf
Glowbus Dewdrop vuurkorf
Glowbus Growdrop kaarsenhouder
Glowbus Growdrop verpakking

Klik onderstaande producten aan voor meer informatie over prijzen en andere zaken.

Growdrop kaarsenhouder

Growdrop is het karakter van de Dewdrop vuurkorf, maar dan compact met kaarslicht.

Breng de unieke Glowbus® sfeer binnenshuis met deze kleinste telg van de collectie.

  • Designkaarshouder
  • 3 kleuren
  • 2 formaten

Apart of in een compositie van meerdere stuks, gezelligheid gegarandeerd. Zijn lichtspel zorgt meteen voor een unieke sfeer waarbij je kan wegdromen.

Materiaal

De Glowbus® Growdrop is net als zijn grote broer
Dewdrop handmade en vervaardigd uit oerdegelijke materialen.

Je hebt de keuze uit karaktervol geroest cortenstaal en de strakkere varianten uit roestvrij staal of gezwart staal.

Weerbestendigheid

De Glowbus® Growdrops in cortenstaal of roestvrij staal kunnen perfect in natte weersomstandigheden buiten blijven staan.

De versie in gezwart staal kan wel buiten gebruikt worden, maar beperkte roestvorming bij blootstelling aan regen is niet uit te sluiten.