Gerard Neijenhuis

Natuurlijke en organische structuren gevangen in gestileerde vormen.

Abstracte, vaak geometrische gevormde bronzen beelden, rauw, maar altijd met een gepolijst randje die een intrigerende zachtheid waarborgen.

Over Gerard

Het creëren van bronzen beelden is de passie van Gerard Neijenhuis. Op jonge leeftijd was handvaardigheid altijd al zijn favoriete vak. Een aantal jaar geleden kwam hij in contact met mijn leermeester “Loek Hambeukers”, hij wakkerde mijn creatieve vlammetje letterlijk weer aan. Vanaf dat moment wist ik dat ik mij verder wilde ontwikkelen in het creëren.
Als volledig autodidact ontwerp en voert Gerard Neijenhuis nu in opdracht uit, maar hij beleeft het meeste plezier aan het vrij werken en uitvoeren van zijn eigen ideeën.

Inspiratie

Geïnspireerd raakt Gerard Nijenhuis door vormen en structuren welke voorkomen in de natuur. Soms zichtbaar en soms onzichtbaar voor het blote oog. Deze, vaak geheimzinnige vormen probeert Nijenhuis te vangen in gestileerde vormen. Een samenspel tussen fantasie en verstand, of tussen ziel en rede. Want bij Gerard Neijenhuis zit altijd een element van toeval of nieuwe ingeving in het scheppende proces.