Erik Kierkels

Erik Kierkels schilderijen, bronzen- en glasobjecten zijn expressieve afbeeldingen van stieren, paarden en engelen. Bekijk de grote collectie.

Over Erik

Erik Kierkels is al 40 jaar actief als beeldend kunstenaar. Hij heeft een indrukwekkende expositie-CV in binnen en buitenland opgebouwd, waarin hoogtepunten benoemd als de Olympia Artfair in Londen, Euroart in Berlin, Beurs van Berlage in Amsterdam en Art du Paris Art et Antique in Parijs.

In 2022 komt Kierkels 2e boek uit en een documentaire “Artistiek Workaholic”.

Over het werk

Bronzen en glasobjecten

Erik Kierkels bronzen en glasobjecten zijn expressieve afbeeldingen van stieren, paarden en engelen.
Ze lijken te zweven doordat Kierkels maar kleine steunpunten gebruikt. Eric werkt graag met brons en glas om zijn beelden vorm te geven.
Beelden waar de ene keer de passie en energie vanaf spatten maar die soms ook kwetsbaar en ingetogen kunnen zijn.
Zijn beelden zijn als het leven voor hem zelf, een constante ontwikkeling op zoek naar de essentie. Inspiratie vindt Kierkels in de waarneming van het alledaagse, soms geplaatst in een historische context.

Schilderijen

Erik Kierkels is kunstenaar die zijn verbeelding graag met/op/in verschillende materialen vorm geeft. Naast het 3 dimensionaal vormgeven heeft Erik ook een enorm talent om op het platte, 2 dimensionale vlak zijn stieren, paarden en engelen neer te zetten.
Ook hier schuwt hij het gebruik van verschillende materialen niet: papier, linnen, acrylverf, inkten en houtskool zijn de dragers resp. media die Erik Kierkels gebruikt.

Erik Kierkels kunstwerken zijn opgenomen in particuliere- en bedrijfscollecties in alle werelddelen.

Erik Kierkels