Kunst en woontrends

22 juli 2022
Wonen met kunst

Kunst en Woontrends

Sommige mensen zijn opgegroeid met het verzamelen en kopen van kunst. Anderen worden later in hun leven ‘bes’ door het ‘kunstvirus’. En weer anderen willen alleen een mooi schilderij boven de bank, dressoir of bij de eettafel.

Uiteindelijk is het altijd belangrijk dat het kunstobject tot zijn recht komt in jouw interieur.

Koop kunst niet als investering.

Het belangrijkste is dat je uiteindelijk een schilderij of andere kunst koopt dat je echt mooi vindt en waar je elke dag van kunt blijven genieten. Kunst als investering is meestal geen goed idee. Neem dus rustig de tijd om uit te zoeken wat je echt mooi vindt.

Vertrouw bij voorkeur op je gevoel. Raakt een werk je? Er moet een soort van liefde zijn. Laat je niet alleen leiden door de roem of populariteit van een artiest. De kwaliteit is vaak belangrijker dan de naam. Je koopt niet om er mee te pronken.

Past het kunstobject in je interieur?

Het interieur moet niet leidend zijn in je keuze maar het is misschien handig om te bedenken welke sfeer je wilt benadrukken in je interieur.

New romance

Doordat we worden omringd door steeds meer nieuwe technologie en robotica verlangen we terug naar gouden tijden war de tijd stil lijkt te staan. We willen graag aan de kille digitale wereld te ontsnappen.
De rijke bloemstillevens, warme kleuren en rijke stoffen, goud, zilver en koperkleurige accenten, geënt op de Gouden Eeuw, zijn een vertaling hiervan.

Wat is kunst?

Colorful Cultures

We leven in een wereld waar grenzen vervagen en culturen zich steeds meer blenden. We reizen veel en nemen alle indrukken mee naar huis en mixen kleuren stijlen en patronen tot een eclectisch geheel.

Inner reflection

We verlangen naar meer rust en zoeken naar een plek om te ontstressen en om onszelf op te laden. Thuis willen we de drukte van buitenaf weren. Ons net zo senang voelen als in de natuur. Dat resulteert in een palet van zachte en gedempte, basic ton sur ton kleuren en dessins die geen prikkels veroorzaken.

Om alle onzekerheden over de juiste aankoop weg te nemen adviseer ik om altijd de kunst te laten proefplaatsen. Binnen 5 minuten weet je of het gekozen kunstobject 100 % matcht in je interieur 😉

 

Glacier - Marlies Geldof
wooninspiratie 5

Vind je dit ook interresant?

Lees ook

Kunstcollectie Voorjaar 2023

Kunstcollectie Voorjaar 2023 is een selectie van de mooiste kunstwerken van 60 gerenommeerde kunstenaars. Ook voor bedrijfskunst.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *