Workshopspecial Sumi-e

Sumi-e ofwel het Chinees penseelschilderen,komt uit de zencultuur en is een Oosterse traditionele kunstvorm. Oorspronkelijk komt deze kunstvorm uit China en is ontstaan uit de kalligrafie. In de oosterse traditionele schilderkunst staat concentratie en de weergave van de essentie centraal. Het is de kunst van het weglaten. Een zen kenmerk van sumi-e is dat het procés van groot belang is voor het resultaat. De nuances van een penseelstreek, de rijkdom van een vlek, de balans tussen zwart en wit, vol en leeg, kracht en subtiliteit, abstract en figuratief, dat is sumi-e.

Een presentatie met een mooie slideshow leren je over de oorsprong en technieken van Sumi-e. Na een demonstratie van enkele technieken,ga je zelf aan de slag.
Er wordt gewerkt met mooie originele Chinese penselen, Chinese inkt en aquarelverf op een rol rijstpapier.
Tussendoor wordt er een heerlijke lunch aangeboden, door onze huiscateraar ‘Bastronomie’. Heb je een speciaal dieet? Wij houden hier rekening mee!

 

Workshopbegeleidster Sonja de Jongh, kunstenares uit Zaltbommel, is gespecialiseerd in Sumi-e. In 2012, 2014 en 2015 heeft Sonja met haar kunstwerken Excellent Awards gewonnen in China. Zij exposeert haar werk in binnen- en buitenland.Voor inspiratie en voorbeelden kijk op de website van Sonja: www.sonjadejongh.nl

Op aanvraag kan men naar levend model schilderen. Een ware ontdekkingsreis om dát weer te geven wat je oog ziet volgens de essentie van Sumi-E!

Locatie : galerie De Ruimte
Datum: op afspraak bij aanmelding
Tijd: 9.30-14.30 uur
Aantal deelnemers 8 – 12
Kosten:  € 60,00 (incl. alle materialen, modelkosten, koffie/thee en voortreffelijke lunch)

Zin om de uitdaging aan te gaan?
Meld je groep aan via het formulier onderaan deze pagina. (even doorscrollen)

[caldera_form id=”CF59dde66043c20″]

Galerie De Ruimte logo

Wilt u de Nieuwsbrief ontvangen?

Vul dan hiernaast uw e-mailadres in.

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om dit te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This