Voor  wie?

Bent jij een maker met een sterke affiniteit met Best? Wilt je je  blijven ontwikkelen en werken aan uw ambities, en daarnaast de identiteit van Best versterken?
Schrijf u dan nu in voor het project Productieve Natuur (onderdeel van de Makersregeling) en maak kans op een subsidie!

Doelgroep Makersregeling
Professionele makers (individuen/collectieven) die zich parttime of fulltime beroepsmatig bezighouden met de ontwikkeling, productie, beoefening of presentatie van kunst en cultuur komen in aanmerking voor deze subsidie. De voorkeur gaat uit naar een samenwerking van een aantal makers, die samen meerdere kunstuitingen realiseren.

Project Productieve Natuur

De gemeente Best verstrekt subsidie voor het realiseren van meerdere, blijvende kunstuitingen binnen het thema Productieve Natuur, op verschillende locaties in de gemeente Best. Er moet gebruikgemaakt worden van populierenhout of een ander element dat de productieve natuur in Best vertegenwoordigt.

De kunstuitingen moeten blijvend van karakter zijn en inwoners en bezoekers inspireren. Bij de realisatie van de kunstwerken moet daarnaast een verbinding tot stand komen tussen de Productieve Natuur in de Natuurpoort De Vleut en het centrum en de stationsomgeving van Best.

Er is in totaal € 150.000,- beschikbaar voor deze subsidieregeling. De oplevering is tijdens de Landschapstriënnale in april 2021.

Beschikbaar budget

De voorkeur gaat uit naar een projectgrootte tussen de € 100.000,- en € 150.000,-, waarbij het project bestaat uit meerdere kunstuitingen op meerdere locaties, gerealiseerd door meerdere makers.

De Provincie Noord-Brabant draagt in dit subsidiebudget een bedrag bij van € 50.000,- in het kader van de Makersregeling Noord-Brabant.

Aanvraag indienen

Geïnteresseerd? Kijk dan op de pagina subsidies voor meer informatie.
Je kunt je aanvraag indienen tot 6 september 2020.

Informatie

https://www.gemeentebest.nl/subsidies   
https://www.gemeentebest.nl/nieuws/2020/08/11/ontvang-subsidie-via-de-makersregeling
• https://www.facebook.com/Best.gemeente/  of https://bit.ly/3gPynpu

Contactpersoon gemeente Best

Yvonne Ensink
Beleidsadviseur Voorzieningen & Evenementen
Doorkiesnummer 0499-360282
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

#cultureel ondernemerschap