Portret in opdracht door Mieke Robben

9 maart 2022
meisjesportret door Mieke Robben

Portret in opdracht door Mieke Robben

Lees hier hoe je een portret in opdracht kunt laten schilderen door kunstenares Mieke Robben, bekend van ´Sterren op het doek´.

Een goed portret is meer dan een gelijkenis

Om naast de gelijkenis ook de ziel bloot te leggen, ofwel het karakter te spiegelen van de geportretteerde, is echt kunde en oog nodig van een professioneel kunstenaar.

De professioneel kunstenaar moet vervolgens ook nog eens in een stijl schilderen die jou aanspreekt. Als je vaker ‘Sterren op het doek’ hebt gezien, dan weet je dat iedere kunstenaar zijn eigen technieken heeft waardoor een portret een hele eigen uitstraling krijgt.

Over techniek valt te discussiëren, over schoonheid niet. Of je iets mooi vind, is vaak een onderbuikgevoel. Door de goede techniek echter blijft het doek altijd boeien.

Mieke Robben is een kunstenares met een hele herkenbare stijl en techniek. In ‘Sterren op het doek’ heeft zij haar kundigheid met een portret van Matthijs van Nieuwkerk aan heel Nederland al eens bewezen.

Werkwijze voor een portret in opdracht

Een mogelijke opdracht start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Omdat Mieke Robben graag een bepaalde blik, houding of uitdrukking schildert werkt ze vooral van foto’s die ze het liefst zelf maakt. De fotosessie kan bij jou thuis of in het atelier plaatsvinden.

Samen met jou wordt er een keuze gemaakt uit de foto’s. In bijzondere situaties werkt Mieke Robben vanuit bestaande foto’s, mits zij van goede kwaliteit zijn. In het atelier worden een of meerdere schetsen gemaakt en aan je voorgelegd. Na overeenstemming over de schets en compositie gaat Mieke met veel plezier voor je aan de slag.

Mieke Robben schildert met olieverf op linnen, ze gebruikt overwegend warme kleuren. Ze schildert met een duidelijke toets en werkt laag over laag. Dit proces verlevendigt het schilderij en maakt dat het portret blijft boeien. Afhankelijk van uw wensen wordt – binnen de stijl van Mieke – het portret los, schetsmatig of gedetailleerd geschilderd. De achtergrond wordt al dan niet uitgewerkt.

Regelmatig is de geportretteerde ook de ontvanger van het cadeau en moet dit een verrassing blijven. Mieke Robben heeft hiermee ruime ervaring, vraag hier gerust naar.

Voor het maken van portretten van een overleden dierbare (postuum portret) werkt Mieke van bestaande foto’s en gaat zij uitgebreid met u in gesprek om een goed beeld van de persoon te krijgen.

Prijs

Het formaat van het doek en hetgeen je afgebeeld wilt hebben bepalen de prijs. Als de schetsmatige opzet naar je zin is, ontvang je een factuur voor de aanbetaling van 30%.

Portret in opdracht via Galerie De Ruimte.

Als je vertelt dat je door Galerie De Ruimte attent werd op Miekes schilderkunst of je toont de flyer voor een portret in opdracht bij de eerste afspraak met Mieke Robben, dan maak je bij een portretopdracht kans op een prachtig boek waarin een mooie selectie van haar werk.

Mieke Robbens ´vrije werk´ is natuurlijk te vinden in Galerie De Ruimte in Ootmarsum.

Vind je dit ook interresant?

Lees ook

Kunstcollectie Voorjaar 2023

Kunstcollectie Voorjaar 2023 is een selectie van de mooiste kunstwerken van 60 gerenommeerde kunstenaars. Ook voor bedrijfskunst.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *