Piet Mondriaan

Een kort kunsthistorisch verhaal over meesterwerk ‘Broadway Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan, geïnspireerd op een actuele gebeurtenis.

Tekst:
Ingrid Gaasterland, kunsthistorica

 

Piet Mondriaan

Broadway Boogie Woogie (1943)

MoMA New York

Een kennis van mij heeft een Mondriaan aan de muur. Niet de overbekende Victory Boogie Woogie, maar de Broadway Boogie Woogie. En uiteraard geen echte Mondriaan, want die zijn onbetaalbaar.

De Broadway Boogie Woogie hangt in New York, in het Museum of Modern Art. En of het nou komt omdat ik me niet kan voorstellen dat zelfs zo’n levendige stad als New York is stilgevallen of omdat de president van Amerika regelmatig in het nieuws is met nogal wonderlijke adviezen … ik dacht in deze dagen vaker aan New York en aan het MoMA  waar ik nog maar twee jaar geleden zelf de Broadway Boogie Woogie heb bewonderd.

Piet Mondriaan (geboren in Amersfoort in 1872) heeft zijn Broadway Boogie Woogie geschilderd tijdens de laatste jaren van zijn leven. Hij woonde al in New York, toen………

LUISTER EN KIJK verder met onze video !

Piet Mondriaan Meesterwerk

Kunstgeschiedenis

Blijf op de hoogte van de LEZINGEN in Galerie De Ruimte over een thema uit de kunstgeschiedenis van kunsthistorica Ingrid Gaasterland.

Abonneer je GRATIS op onze maandelijkse actualiteitenbrief.

Wil je niets meer missen van onze videoserie ‘Meesterwerk’, kunstgeschiedenis in een notendop ?

ABONNEER je GRATIS om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe uploads!

Klik de Abonneeknop onder de videovertoning op ons YouTubekanaal.

Thanks 😉