Kunstspoor

Kunstspoor 2016 bood de gelegenheid om het creatieve vermogen van beeldende – én podiumkunstenaars uit Geldrop en Mierlo te ontdekken. Het waren twee weekenden kunstbeleving in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Kunstminnaars hadden volop de mogelijkheid om kunst in de breedste zin van het woord te bekijken, te beluisteren én te proeven. Op het programma stonden een atelierroute, overzichtsexposities, muziekconcerten, literaire voordracht en kunst (leren) kijken voor kinderen. Verschillende horecaondernemers in Geldrop en Mierlo hadden een speciale lunchaanbieding. Rondje Geldrop organiseert een wandeling langs de openbare kunstwerken in het centrum van Geldrop.

DSC00436Opening
Op zaterdagochtend 28 mei vond de feestelijke opening van het Kunstspoor plaats in De Ruimte. Burgemeester Link was onze eregast. Saxofonist Jo Hennen leverde met zijn solo-optreden een mooie bijdrage leveren aan dit bijzondere moment.

 

 

955 Constant Permeke 02Overzichtsexposities
In de overzichtsexposities in De Ruimte in Geldrop en Kunstzaal Dommeldal in Mierlo kon de kunstminnaar zich oriënteren welke kunstobjecten hem het meest aanspreken. Het vereenvoudigde de keuze welke kunstenaars te bezoeken tijdens de atelierroute.

 

 

atelier_windowAtelierroute 
Op 4 en 5 juni voerde de kunstroute langs de broedplaatsen van de beeldende kunst. Negenendertig kunstenaars ontvingen u in dit tweede weekend van Kunstspoor graag in hun ateliers, huis en tuin. De locaties waren te herkennen aan het rode Kunstspoor-bord en stonden vermeld op de app, folder en website van Kunstspoor.

 

 

bought artKunst-Ruilevenement
Tijdens Kunstspoor kon men bepaalde kunstwerken ook aanschaffen via de webste van het Kunst-Ruilevenement. Iedereen kon een ruilbod doen op objecten die speciaal hiervoor geselecteerd waren en in De Ruimte werden geëxposeerd. Het bod was niet in geld, maar in een alternatief. De kunstwerken kunnen bijvoorbeeld tegen kunst geruild worden of tegen een dienstverlening.

 

Jopie Jonkers

Jopie Jonkers

chatrou_ted

Geert Chatrou

take8

Take Eight

JoHennen,JazzbandMedez

Jo Hennen-Room 11

desiree-en-muis1_med_hr

Desirée Hornikx

 

 

 

 


Kruisbestuivingen met andere kunstuitingen
De Kasteelhoeve, De Ruimte en Kunstzaal Dommeldal waren de locaties voor bijzondere muzikale optredens van Jo Hennen met Saxofoonkwartet Room 11, Jopie Jonkers, Geert Chatrou en Vocal-jazzgroup Take Eight. Het verteltheater Friponne keek kunst met kinderen. Door middel van verhalen prikkelde Desiree Hornikx de kinderen te kijken naar de kunst. Schrijfster Lia van Heugten las voor uit haar bijzondere, wetenschappelijk doorspekte en humoristische verhalen gebaseerd op de natuur.

 

izi appKunstspoor app
Speciaal voor Kunstspoor kon men de gratis izi.Travel app op uw telefoon of tablet downloaden en installeren. Op deze manier had men het volledige programma, de locaties en de bewegwijzering bij de hand.

 

 

Deelnemers:

Tim Baselmans
Ted Crusio
Rob ter Steege
Rita Bosch
Ria Amesz
Peter Kromhout
Pauline van Dijk
Pascal Brouwers
Marlou Vossen
Ottolien Dirks
Nel van Nistelrooij
Marga Cordes
Liza Jazenko
Lieke Verhagen
Laurens van Lieshout
Katja van den Eijnden
Juliette Kalse
Joop Smits
Jan Oud
Irene de Wert
Inny Camps
Ingrid Swinkels
Ine Knapen
Hetty de Boer-Blonk
Henk Sleeuwen
Eveline Pyckevet
Dorry van Geffen
Antoon Nies
Bert Kruidering
Wim Adams
Willy Boetzkes
Walther van den Biggelaar
Truus de Paauw
Ton van Overbruggen
Tineke Heerebeek
Claire Richelle
Chris Kortland
Annette Elsen
Wilma van Geldrop

Kunstspoor was een initiatief van De Ruimte Kunst.

Hartelijk dank voor de social media diensten aan Coers Internet Diensten.

Recensie “Room 11”

In het kader van Kunstspoor, het evenement waarin gedurende 2 weekenden (podium)kunst werd gepresenteerd in de gemeente Geldrop-Mierlo, heeft Jo Henen met het
Saxofoonkwartet “Room 11 “opgetreden in Galerie De Ruimte.
We konden genieten van een repertoire van – George Gershwin,- Pierres Velones,- Jacques Petit, – Samuel Barber,- Erik Lothichius en tenslotte Astor Piazzolla.
Een heel bijzonder concert gespeeld door top-musici dat door Jo heel mooi en interactief aan het geboeide publiek gepresenteerd werd.
Alle lof voor het prachtige spel van
Karlijn Scheepers: sopraan saxofoon
Henriette Mooren: alt saxofoon
Ludwig Attevelt: tenor saxofoon
Jo Hennen: bariton saxofoon

Ik verheug me op een volgend concert in De Ruimte, Jo!
Aan de lezer: Mis het niet! ;-)

 

Pin It on Pinterest

Share This

Wilt u de Nieuwsbrief ontvangen?

Vul dan hiernaast uw e-mailadres in.

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om dit te bevestigen.