Yolanda Paul – Art by nature

Yolanda Paul legt de prachtige kristallen bloot in natuursteen en met haar digitale fotobewerking creëert ze afbeeldingen die luxe en rijkdom uitstralen.

High-end wall art

Jaren geleden raakte Jolanda Paul gefascineerd door de ecologische processen van natuursteen en de schoonheid die aan het licht komt wanneer een steen gespleten wordt.

De mooiste kristallen ontstaan door een proces dat miljoenen jaren duurt en waar onzuiverheden als aluminium en metalen prachtige kleuren aan de kristallen geven.

Yolanda Paul legt de verborgen afbeeldingen in de stenen bloot. Het fotograferen van de prachtige tekeningen is een intensief proces om een goede scherpte diepte te krijgen bij de afdruk. Tientallen foto’s met een speciale lens gefotografeerd en een intensieve digitale bewerking zijn hiervoor nodig.

Soorten prints

De foto’s kunnen in verschillende groottes worden afgedrukt op verschillende materialen.

  • Print op Fine Art Museum Giclee (Papier) – max grootte 110 cm.
  • Print op HD Finish – max grootte 110/170/220 cm
  • Print op Diasec® (Plexiglas®) – max grootte 110 cm
  • Print op Deco doek (canvas) in zwart aluminium frame van 27mm

 

Fine Art Museum Giclée (papier)

Gelimiteerde editie met certificaat: 25

De Fine Art Museum Giclée is een papieren print met een fluweelachtig glad en fijne oppervlaktestructuur. De Giclée is gemaakt met waterbestendige pigmentinkten op zuurvrije materialen. Hierdoor heeft het een levensduur tussen de 50 en 300 jaar en is daardoor één van de meest populaire materialen over de wereld voor kunst en fotografie.

 

Diasec® (plexiglas)

Gelimiteerde editie met certificaat: 10

Plexiglas® is een merknaam en het beste en meest heldere acrylglas in zijn soort. De print wordt opgeplakt op een dibond sandwichpaneel van 4mm dik. Daarna wordt deze voorzien van een duurzame en meest heldere siliconen verlijming (Diasec®) in zijn soort. Deze verlijming zorgt voor de hechting van de Plexiglas® die ervoor komt. Aan de achterkant wordt een aluminium ophangframe (25mm) gemonteerd, bij bevestigen aan de muur geeft dit een zwevend effect.

HD Finish (aluminium)

Gelimiteerde editie met certificaat: 10

HD Finish is een gecertificeerd product en kent als basis een aluminium paneel, dat door middel van warmtetechniek (sublimatie) voorzien wordt van waterbestendige inkten die in de toplaag opgenomen worden. Het aluminium paneel is gemonteerd op een 23mm zwart forex ophangprofiel.

De panelen zijn verbluffend van kleur en hebben een uitzonderlijk kleurbereik. Kleuren die er echt uitspringen en de afbeeldingen bijna driedimensionaal laten aanvoelen. HD Finish is duurzaam (minimaal 100 jaar), zeer moeilijk te krassen en 100% waterbestendig.

Dekostof (canvas)

Gelimiteerde oplage: 250

Het Dekostof is voorzien van een tunnel aan de boven en onderkant waardoor een stok bevestigd is.

Het Dekostof met frame is voorzien van een pees waarmee het doek in het 19 mm of 27 mm aluminium of zwarte frame wordt geklikt.

Yolanda Paul
Yolanda Paul - Art by nature
nda Paul - Art by nature
nda Paul - Art by nature
No.3-small - Yolande Paul

No.3 small – hxb – 70 x 200 cm

No.3-medium - Yolande Paul

No.3 medium – hxb – 90 x 200 cm

No.3-large - Yolande Paul

No.3 medium – hxb – 130 x 200 cm

No. 5-square - Yolande Paul

No.5 square – hxb – 100 x 100 cm (met/zonder lijst)

No.5-small - Yolande Paul

No.5 – hxb – 70 x 200 cm 

No.4 - Yolanda Paul

No.4 – landscape formaat