Wim Kömhoff – bronzen beelden

Wim Kömhoff – bronzen beelden waarbij de vrouw en de stier vaak zijn inspiratiebron zijn. De vormgeving zweeft tussen figuratie en abstractie.

Over Wim Kömhoff

Wim Kömhoff (Grathem) heeft al sinds zijn prille jeugd de drang om zijn creativiteit in materie te uiten. Dit werd gestimuleerd door het zien van de creaties van zijn vader, die koperslager was.
Voordat Wim Kömhoff zichzelf echter helemaal ging toewijden aan de kunst, studeerde hij MTS werktuigbouwkunde.Sinds 1981 is hij actief beeldend kunstenaar.

Over het werk

Wim Kömhoff zoekt altijd naar nieuwe vormen in de eeuwenoude materie “brons”.
Hij werkt daarbij graag in het spanningsveld tussen figuratie en abstractie. De vrouw en de stier zijn vaak zijn inspiratiebron. Hij werkt van de ene naar de andere sculptuur. Voegt vormen toe, laat andere weg, in een niet aflatende stroom van ideeën zonder dat de beelden ooit hun sierlijkheid verliezen. Emoties vastleggen en hiermee de toeschouwer kunnen raken, dat is wat Wim fascineert.

De keuze van het vormmateriaal is “was”, omdat Wim hiermee oneindig veel mogelijkheden heeft. Dat de was in brons omgezet kan worden, is voor hem mooi meegenomen, maar geen uitgangspunt. Het gieten en afwerken van zijn bronssculpturen doet hij meestal zelf, omdat hij dan tot het laatste moment nog veranderingen kan aanbrengen tot het beeld 100 % voor hem goed ‘voelt’.