Sjef Cox

De beelden van Sjef Cox zijn alle geïnspireerd op iets wat hem raakt of wat dichtbij of veraf in zijn omgeving gebeurd is.
De vorm is abstract tot geabstraheerd figuratief, met eenvoudige strakke lijnen, die in hun eenvoud heldere energierijke beelden opleveren.

Niet één beeld ontstaat zomaar; alles heeft een dieperliggende aanleiding. Sjef vertelt daar graag over. De geëxposeerde beelden zijn alle van steen, in diverse marmersoorten, arduin, graniet, en dergelijke. Kortom de hardere steensoorten.

In 1997, na een zware burn-out is Sjef Cox gaan beeldhouwen. Cox nam drie jaar structureel les bij gerenommeerde kunstenaars o.m. Bertha Saveniers. Het creëren van driedimensionale kunstwerken is zijn passie geworden. Sjef Cox maakt beelden, land-art-werken of installaties, geeft les en of workshops in beeldhouwen en begeleid mensen in een verpleeghuis met hun creatieve activiteiten.
Daarnaast is hij bestuurlijk actief (geweest) o.m. als oprichter en oud-voorzitter van kunstkring Eymerick (Heeze), en heeft het jaarlijks terugkerende evenement KunstSmullen (Heeze) mee-vormgegeven.