Nico Vrielink – schilderijen

Nico Vrielink – XL schilderijen in mixed media over kracht, wijsheid, seks en trouw. Nico’s werk is realistisch, idyllisch en exotisch.

Over Nico Vrielink

Nico (Reusel, 1958) schilderde in zijn leven ruim 10.000 (!) schilderijen, waarvan zo’n 6.000 met zijn toenmalige vrouw Jeane Seah als onderwerp. Nico werd er een populair en veelgevraagd schilder door. Inmiddels woont en werkt de geboren Reuselnaar alweer jaren op Bali.

Over het werk

De schilderijen van Nico Vrielink zijn realistisch, idyllisch, exotisch. Zijn uitgangspunt is een deel in perfectie, dus heel realistisch weer te geven. Het decor en de algemene afwerking is geabstraheerd en wordt wisselend, van donker naar helder, aangepast. Door de discretie die Nico Vrielink in zijn werk legt, blijft er een natuurlijke afstand tussen het (naakt)model en de beschouwer ervan.

Anno nu

In 2010 kwam er een einde aan de intense relatie met Jeane. De erotische vrouw bleef wel zichtbaar in zijn werk, maar toch veranderde het beeld.
Nico Vrielinks hedendaagse werk zijn veelal grote werken van 2 m hoog waarop taferelen met houtskool, acryl en olieverf donker en rauw getekend en geschilderd.
De schilderijen van nu zijn veel abstracter, groter, vrijer, verhalender.

In vergelijk met nu maakte hij vroeger ‘aardige portretten’, zoals Nico Vrielink zelf zegt.
Zijn grote verhalende werken zijn voor hem enorm bevrijdend om te maken. Het zijn verhalen over kracht, wijsheid seks en trouw.

Nico zélf is altijd op het doek aanwezig als kalende man, stier of hond.

Nico Vrielink