Lh58

De vilten “bijdehandte “ tassen van Lies Holthinrichs

De vilten tassen van LH58 zijn gemaakt van 100% wolvilt en in combinaties met andere materialen.
Vilt geeft de mogelijkheid om strakke en eerlijke tassen te ontwerpen zonder poespas.
Het heeft een chique en sportieve uitstraling. Wolvilt is ijzersterk, vederlicht, brandwerend, waterafstotend en van nature zelfreinigend.

Inspiratie:
Eenvoud,functionaliteit en contrasten zijn de leidraad. Lies Holthinrichs gebruikt kleur- en materiaalcontrasten. Bijvoorbeeld glad-ruw of glanzend-dof. Het is voor haar een uitdaging om vilten tassen te ontwerpen die door hun eenvoud schoonheid weergeven en bovendien functioneel zijn.

Materiaal:
De LH58 vilten tassen zijn gemaakt van 100% wolvilt en/of in combinaties met andere materialen. Wolvilt geeft de mogelijkheid om strakke en eerlijke tassen te ontwerpen zonder poespas. Het heeft een chique en sportieve uitstraling. Wolvilt is ijzersterk, vederlicht, brandwerend, waterafstotend en van nature zelfreinigend.

Productie:
De LH58 vilten tassen voor de winkelverkoop worden gemaakt in een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid. De vilten tassen worden met veel aandacht en grote zorgvuldigheid gemaakt van het handmatig uitsnijden van alle onderdelen tot het in elkaar zetten van de tas met de naaimachine.

De LH58 “Bijdehandte” vilten tassen zijn een oerdegelijk Nederlands product .

Achtergrond Lies Holthinrichs:
Woninginrichting, architectonische vormgeving (Academie Minerva Groningen) en textielkunst( Academie Genk)