Laura Rominu

Expressionistisch geschilderde zeegezichten in olieverf waarbij imposante wolkenluchten aan schilderijen van de oude meesters herinneren.

Corina Laura Rominu (1968 – Alexandria, Roemenië) heeft de gave vele stijlen te kunnen schilderen van realistisch, expressionistisch, impressionistisch tot abstract.

Het ‘landschappelijke’ van een andere dimensie, fantasieën over ‘ruimte’ en ‘steden’ op andere planeten kunnen het uitgangspunt zijn.
Actueel is de serie “Zen to the Sea”.

Zen on the Sea

De ‘Zen on the sea’ serie zijn zeegezichten, geïnspireerd door het verlangen je geest te verruimen met kalmte en stilte met “Zijn”.

Symbolisch voor het immense en de mysterieuze krachten van geest en gedachten, schildert Laura Rominu de ontembare zee. De zee waarop we navigeren met het zeilschip, waarvan we proberen de mast recht te houden zonder overboord te slaan.
De vrede en stilte in de geest zal ons helpen het meest essentiële in ons leven, de liefde en blijdschap, te ervaren en deze tot in de eeuwigheid te omarmen.

CV

  • Kunstacademie in Boekarest
  • Specialisatie: fresco’s, iconostase en Byzantijnse iconen (Laura Rominu heeft 16 Roemeense kerken vanaf de koepel tot beneden beschilderd).

De schilderijen van Laura Rominu zijn aangekocht in vele privé collecties in binnen en buitenland.