Jan Teunissen – stillevens

Jan Teunissen- klassieke realistische stillevens met fruit en alledaagse voorwerpen in een donkere, mystieke sfeer. Bekijk de collectie.

Over het werk

Jan Teunissen streeft in zijn stillevens naar een zo realistisch mogelijke weergave. Hij schildert de objecten precies zo groot als ze zijn. Het schilderproces is voor hem een zoektocht naar details, werkelijke aard en verrassingen.

In zijn schilderijen besteed Jan Teunissen erg veel aandacht aan de keuze en opstelling van de attributen. Het zijn vaak alledaagse voorwerpen zoals een vaas, fruit of bloemen uit eigen tuin.

Jans werk heeft een donkere mystieke sfeer. Het licht en de schaduw spelen een belangrijke rol. Jan Teunissen maakt de compositie van een stilleven in een donkere kast die alleen aan de voorzijde licht toelaat. Hij stuurt het licht met extra schermpjes. Een spannende zoektocht op zich.

Opmerkingen als: “het is net een foto”, “zo echt dat je er zo in zou happen”, “je kunt haast ruiken om welk fruit het gaat” of “er kan elk moment een worm uit die peren kruipen” maken Jan Teunissen helemaal blij, want dat is precies hetgeen hij nastreeft in zijn schilderijen.