Jan-Peter van Opheusden – XL schilderijen

De XL schilderijen van Jan-Peter hebben een vrolijke, kleurige, zonnige uitstraling mede door het bladgoud, en behoren tot de expressieve en vrij figuratieve schilderkunst.

Over het werk

Jan Peter van Opheusden (1941) schildert snel, niet alleen met de kwast maar ook met zijn handen. Hij beschouwt het doek als zijn palet en werkt het liefst met acryl.

Jan-Peter van Opheusden schildert intuïtief en lekker vlug. Gezwind als het leven. Gemengde technieken, met krijt als basis voor het juiste effect. Op doek, paneel of papier; mensen, natuur, dingen van alledag, beweging, dansers, theater, muzikanten en soms, als uitgebreide vingeroefening, een kinderportret.

“Ik wil gevoelens overdragen. Ik schilder geen mooie dingen en de ervaring leert dat mensen mijn werk kopen omdat het warmte uitstraalt. Ik ervaar schilderen dan ook als mijn passie”.

“Mijn werk moet passie uitstralen, verder niks”

Beeldhouwer

Naast schilder is Jan-Peter van Opheusden ook beeldhouwer. Als de inspiratie om te schilderen even stokt grijpt hij met zijn vingers naar de was om te vormen.

Zijn 3-Dimensionale werk is vaak erotisch te noemen. Mensen maar ook paarden zijn inspiratie. De vorm is evenals in zijn schilderijen, figuratief geabstraheerd, lonkend naar de Griekse en Romeinse beeldhouwkunst.

Jan-Peter van Opheusden