Jacques Splint – fotograaf

Jacques Splint fotograaf van bloemstillevens met een eenvoud in compositie en heldere, intense kleuren waarin veel blauwtonen.

Over Jacques

Jacques Splint (Eindhoven) is gepassioneerd fotograaf vanaf zijn 13e toen hij van zijn ouders een camera kreeg vanwege de komst van een nakomertje. Dat jongere broertje moest tenslotte worden vastgelegd. Sindsdien is zijn camera altijd in zijn directe omgeving te vinden.

Over het werk

De passie van Jacques Splint is mensen fotograferen. Portretten in kleur of zwart-wit, maar ook opnames in de natuur, in een architecturale setting of bij een mooie gelegenheid als een trouwen of familiebijeenkomst.

Reizen is bij uitstek de gelegenheid voor Jacques Splint om zich fotografisch uit te leven. Stedelijke en natuurlijke landschappen kunnen hem boeien, maar ook de macro-opnames zijn zeer geliefd.  National Geographics toonde een keer een foto van zijn hand.

Compositie en kleur zijn beeldbepalend in de fotografie. Zo kon het niet uitblijven dat Jacques ook het genre ‘het stilleven’ ontdekte. De aankoop van een blauw vaasje was de aanleiding tot de eerste foto’s. Krachtige foto’s van bloemstillevens waren het resultaat.

De digitale bewerkingen en composities behoren tot de fotokunst van Jacques Splint waarbij toch altijd de eenvoud en de heldere, intense kleur een kenmerk blijven van zijn werk.

Jacques Splint