Fieke Hordijk – beelden/wandobjecten van messing en koper

Fieke Hordijks beelden/wandobjecten van messing/koper bevinden zich qua vormgeving in het gebied waar figuratie en abstractie samenkomen.

Over het werk

Het werk van Fieke Hordijk bestaat uit beelden en wandobjecten van metalen als koper en staal, maar ook bronzen beelden.
Inspiratie haalt Fieke uit muziek, mens, dans, geometrie, natuur en architectuur. In de vormgeving bevindt zij zich op het terrein waar figuratie en abstractie samenkomen. Het verbeelden van energie, vitaliteit en kracht is van groot belang. Dit is goed herkenbaar in de beweging, ritme en lijn van Fieke Hordijks werk.
In haar composities gebruikt zij vaak de massa ten opzichte van de lijn. Bij en groot deel van Hordijks werk is de vormgeving gebaseerd op de geometrie.

Het materiaal waar Fieke Hordijk mee werkt bestaat afwisselend uit koper-, messing- en bronsplaat, roestvast staal, staal, gegoten brons, zilver en toevallige materialen. De kleuren van het materiaal, zijn essentieel voor de werken. Oxides, lakken en verf in aardetinten worden gebruikte om extra kleur en accenten te leggen.

De voortdurende zoektocht van Fieke Hordijk naar nieuwe aspecten in materiaal en vorm houden haar werk in beweging!

Opleiding: Academie voor Beeldende Vorming Amsterdam