Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KunstXpo #24 – tentoonstelling

2 november 2018 van 14:00 tot en met 6 januari 2019 van 17:00

KunstXpo #24 Galerie De Ruimte

KunstXpo #24 toont een interessante kunstcollectie.

De galerie heeft voor de wintermaanden een interessante nieuwe kunstcollectie samengesteld met werk van kunstenaars met internationale allure.
De diversiteit van de collectie is groot en niet onder een thema te vangen.
Eén ding hebben de kunstwerken gemeen: een hoge artistieke kwaliteit.
Wat je aantreft in de galerie: beelden van brons, glas, steen, keramiek en schilderijen van abstract tot realistisch én natural art.

Het getal #24 in de titel van de expositie refereert naar de 24ste expositie die galerie De Ruimte sinds september 2015 in het oude postkantoor aan de Molenstraat organiseert.

Thérèse Bouwens

Voor Thérèse staat in haar glazen sculpturen het hart centraal.
Niet alleen is het een vitaal orgaan maar het is tevens een krachtige metafoor. In iedere taal en cultuur neemt het hart een belangrijke plaats in. Voor velen herbergt het hart de onsterfelijke ziel of de kern van iemands persoonlijkheid.
Opvoeding, dromen, talenten, ervaringen, geluksmomenten en tegenslagen: alles kleurt en vormt het hart.
Ieder hart is uniek.

Marianne Collet

Collets beelden zijn gehouwen uit bijzondere steensoorten in alle hardheidsgradaties,die zij overal in Europa verzamelt.
Het is voor haar een streven om van de ruwe harde stenen de mooie binnenkant te laten zien, in mooie lijnen. Dit resulteert in zowel abstracte – als figuratieve beelden, die de toeschouwer van iedere zijde weer een verrassend ánder beeld tonen.

Viv Hermans

Viv is altijd op zoek naar nieuwe thema’s. Deze zijn dán weer heel traditioneel dán weer heel eigentijds. Evenzo het kleurgebruik en de composities, die zij met uiterste precisie volgens de technieken van de Vlaamse schilderkunst in een geheel eigen sfeer schildert.

Thema’s: bloemen, fruit, mystiek, wol/stof

Rose van den Hurk

De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur in haar prachtige groei zijn voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Haar bronzen beelden, alle unica’s, zijn dan weer iel maar sterk en trots met een krachtige, golvende sierlijke beweging, dan weer fors, vol, rond en verstild.

Rob Plattel

Plattels wandobjecten kan je benamen met ‘Natural Art’.
Het werk bestaat voornamelijk uit organisch en plantaardig materiaal dat hij vaak zelf verzamelt, droogt en selecteert. De natuur als inspiratiebron én als basismateriaal. Plattels werk heeft een serene schoonheid welke door ritmisch, menselijk handelen in diepe concentratie en helderheid vorm krijgt.

Saskia Weerepas

Van abstract naar figuratief, van semi-figuratief naar volledig abstract: Saskia’s schilderijen zijn voortdurend in beweging. Een vloeiend lijnenspel in harmonie met zachte of juist kleurrijke tinten kenmerken haar huidige schilderwerk.

Gegevens

Begin:
2 november 2018 van 14:00
Einde:
6 januari 2019 van 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Galerie De Ruimte