Laden Evenementen

« Alle Evenementen

KunstXpo #24 – tentoonstelling

2 november 2018 van 14:00 tot en met 6 januari 2019 van 17:00

Te bezichtigen vanaf  2 november t/m 6 januari
Vernissage op zondag 11 november – 15.00 uur

kunstXpo #24 toont een nieuwe kunstcollectie.

Het getal #24 in de titel van de expositie refereert naar de 24ste expositie die galerie De Ruimte sinds september 2015 in het oude postkantoor aan de Molenstraat organiseert.
De galerie heeft voor de wintermaanden een interessante nieuwe kunstcollectie samengesteld met artistiek hoog kwalitatief werk van een 6-tal kunstenaars.
Zoals altijd brengt Galerie De Ruimte een tentoonstelling met een grote verscheidenheid aan kunstvormen: beelden van brons, glas, cortenstaal, keramiek en schilderijen van abstract tot realistisch én natural art.

De vernissage: 11 november 15.00 uur.
Exposerende kunstenaars en galeriehoudster Sigrid Rhemrev-Bontenbal nodigen van harte uit om met een drankje in de hand de nieuwe kunstcollectie te komen bekijken.

Over de kunstenaars 

Thérèse Bouwens
Voor Thérèse staat in haar glazen sculpturen het hart centraal. Niet alleen is het een vitaal orgaan maar het is tevens een krachtige metafoor. In iedere taal en cultuur neemt het hart een belangrijke plaats in. Voor velen herbergt het hart de onsterfelijke ziel of de kern van iemands persoonlijkheid. Opvoeding, dromen, talenten, ervaringen, geluksmomenten en tegenslagen: alles kleurt en vormt het hart. Ieder hart is uniek.

galeriecollectie

Marianne Collet
Collets beelden zijn gehouwen uit bijzondere steensoorten in alle hardheidsgradaties,die zij overal in Europa verzamelt. Het is voor haar een streven om van de ruwe harde stenen de mooie binnenkant te laten zien, in mooie lijnen. Dit resulteert in zowel abstracte – als figuratieve beelden, die de toeschouwer van iedere zijde weer een verrassend ánder beeld tonen.

collectie M. Collet

Viv Hermans
“Een onverwacht en dierbaar geschenk als je plots een verborgen talent om te schilderen ontdekt”. Na een carrière als zakenvrouw heeft Viv haar talent ontdekt als realistisch schilder. Viv is altijd op zoek naar nieuwe thema’s. Deze zijn dán weer heel traditioneel dán weer heel modern. Evenzo de composities, die zij met uiterste precisie schildert.

collectie V. Hermans 

Rose van den Hurk
De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur in haar prachtige groei zijn voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar bronzen beelden, alle unica’s, zijn dan weer iel maar sterk en trots met een krachtige, golvende sierlijke beweging, dan weer fors, vol, rond en verstild.

collectie R. van den Hurk

Rob Plattel
Plattels wandobjecten kan je benamen met ‘natural art’. Het werk bestaat voornamelijk uit organisch en plantaardig materiaal dat hij vaak zelf verzamelt, droogt en selecteert. De natuur als inspiratiebron én als basismateriaal. Plattels werk heeft een serene schoonheid welke door ritmisch, menselijk handelen in diepe concentratie en helderheid vorm krijgt.

collectie R. PLattel

Saskia Weerepas
Van abstract naar figuratief, van semi-figuratief naar volledig abstract: Saskia’s schilderijen zijn voortdurend in beweging. Een vloeiend lijnenspel in harmonie met zachte of juist kleurrijke tinten kenmerken haar huidige schilderwerk.

collectie S. Weerepas

Gegevens

Begin:
2 november van 14:00
Einde:
6 januari 2019 van 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Galerie De Ruimte
Molenstraat 2
Geldrop, Noord Brabant 5664HV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 33 02 31 29
Website:
https://galeriederuimte.nl
Galerie De Ruimte logo

Wilt u de Nieuwsbrief ontvangen?

Vul dan hiernaast uw e-mailadres in.

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om dit te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This