Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KunstExpo #27

31 mei 2019 van 14:00 tot en met 21 juli 2019 van 17:00

KunstExpo #27

In een zwoele zomerse expositie presenteert Galerie De Ruimte vanaf 31 mei t/m 21 juli de nieuwe kunstcollectie.

Sfeervolle, bijna poëtische schilderijen van Nathalie Vinke en Marko Klomp (winnaar ‘Sterren op het doek’ 2012) en Nicole Cijs hangen aan de muren.
De intiem figuratieve, elegante, verfijnde en krachtige vrouwenbeelden van Dominique Prins-Ciccoli zijn een mooie tegenhanger van de robuuste, abstracte bronzen beelden van Gerard Neijenhuis.
De Main-kunstenaressen Marjon Deul en Ien Sluijters ‘schilderen’ hun wandobjecten met honderden metalen staafjes.
Bijzondere accessoires van hout van Anne Smulders en verfijnde keramiek objecten van Monique Peters completeren het geheel. 

Kortom: een kunstexpositie die je niet mag missen! 

Vind je het leuk om samen met de kunstenaars hun nieuwste werk in deze kunstexpositie te bekijken?
Je bent dan van harte welkom op de vernissage op zondag 2 juni van 15.00-17.00 uur.

Klik op de rode namen voor meer info

Natalie Vinke 

Het eigenzinnige proces van de materialen als alkydverf, acrylverf en lakken beïnvloedt het ontstane beeld, lokt reactie uit, nuancering en relativering. Gefascineerd door flora vormen de ‘regels van de natuur’  een van de belangrijkste thema’s in Vinke’s schilderijen. Kleur en de beeldtaal zijn gevormd door een art in residenceverblijf in China. Nathalie Vinke’s werk wordt vaak omschreven als poëtisch/ lyrisch.

Marko Klomp

De Nederlandse dichter en schilder Marko Klomp laat zich in zijn schilderijen leiden door verschillende facetten van het contrast. Het gebruik van een onscherpe focus is kenmerkend voor zijn werk.
In 2012 Marko heeft deelgenomen aan het TV-programma ‘Sterren op het Doek’ waar hij winnaar was met zijn portret van Jeroen Krabbé. Daarnaast mocht hij in 2015 meewerken aan de finale van het programma waar Hanneke Groenteman zelf het model was.
Ook heeft Marko een gastoptreden gehad in het TV-programma’ ‘Krabbé zoekt van Gogh’. Hier mocht Marko in de voetsporen treden van Vincent van Gogh treden door in het hart van Montmartre zijn interpretatie te geven op het werk van de grootmeester.

Poëzie heeft altijd dicht naast zijn schilderwerk gelegen. In 2010 debuteerde Marko met zijn gedichtenbundel ‘Spalken van de levenslijn’. Zijn gedichten zullen ook bij zijn werk gepresenteerd worden.

Nicole Cijs 

Het abstracte werk van Nicole Cijs is geïnspireerd op ingebeelde landschappen en zeegezichten. Herinneringsbeelden – een observatie of ervaring vertaald in verf. Kleur, textuur en sfeerlicht zijn haar grootste thema’s.Vezels stof, papier, acrylverf en andere media vormen de basis van de in pasteltinten gekleurde schilderijen.

Anne Smulders

SAC of WOOD
Naast de meubels ontwerpt Anne Smulders accessoires.
De accessoirelijn ‘SAC of Wood’ is ontstaan uit Anne’s passie voor hout. 
De tassen en ringen uit deze lijn zijn een eyecatcher!
Nu exclusief in Galerie De Ruimte. 

Monique Peters

Main kunstenaars

Het kunstenaarsduo Marjon Deul en Ien Sluijters lassen hun twee dimensionale werken waarbij ze honderden metalen staafjes op maat geknipt en gebogen, verwerken.
De wandobjecten krijgen een ongeëvenaarde driedimensionale uitstraling. Mensfiguren zijn uitgangspunt voor hun ontwerpen.

Een uiterst krachtig en creatief duo dat trots is dat hun inzending voor de zomerexpositie “Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum al op de Instagram en Facebookpagina van het ‘Rijks’ is geplaatst! 

Dominique Prins-Ciccoli

De passie van de Française Dominique Prins-Ciccoli is boetseren en werken in brons. Ze ontwikkelde in de afgelopen 20 jaar een geheel eigen stijl en handschrift. De inspiratie voor haar elegante, surrealistisch aandoende beelden is “de vrouw”.  De vrouw bevroren in de beweging, gebruik maken van de tegenstelling van zuivere eenvoud en overdrijving, zijn kenmerkend voor de sculpturen.  Dominique Prins zoekt de grenzen op van het esthetische zonder afbraak te doen aan harmonie en elegantie.

Gerard Neijenhuis

Abstracte, vaak geometrische gevormde bronzen beelden, rauw, maar altijd met een gepolijst randje die een intrigerende zachtheid waarborgen. Geïnspireerd raakt Gerard Nijenhuis door vormen en structuren welke voorkomen in de natuur. Soms zichtbaar en soms onzichtbaar voor het blote oog. Deze, vaak geheimzinnige vormen probeert Nijenhuis te vangen in gestileerde vormen. Een samenspel tussen fantasie en verstand, of tussen ziel en rede. Want er zit altijd een element van toeval of nieuwe ingeving in het scheppende proces. 

Gegevens

Begin:
31 mei 2019 van 14:00
Einde:
21 juli 2019 van 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Locatie

Galerie De Ruimte