Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KunstExpo #25

11 januari 2019 van 14:00 tot en met 17 maart 2019 van 17:00

collage KunstExpo #25

“Kunst is het vermogen om dat wat in geest of gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen, dat het kan ontroeren door schoonheid. Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen”.

“De kunst mag verrassen, verbazen, ontroeren en gelukkig maken. Kunst moet het doel dienen waarvoor het gemaakt wordt”

Vernissage 13 januari 15.00 uur

In KunstExpo #25

stelt galeriehoudster Sigrid de bezoeker haar nieuwe tentoonstelling voor.
Zorgvuldig is er een mooie collectie samengesteld waarvan zij hoopt dat de kunstliefhebber weer verrast en geraakt wordt.
De diversiteit is groot en niet onder één thema te vangen. De gemene deler is de hoge artistieke kwaliteit van kunstenaars met een internationaal allure.

“Ik ben vervuld van het werk en hoop mijn liefde voor de kunst over te brengen op de bezoeker. Niet alleen met de wisselende exposities maar ook met de activiteiten als kunsteducatie en zelf je kunst maken. Iedereen wordt in de galerie warm ontvangen om van de kunst te genieten!”

KunstExpo #25 is de 25ste expositie die Sigrid samengesteld heeft in Galerie De Ruimte.

Jan Aanstoot

Voor Jan Aanstoot zijn ‘los, vrij, niet-gebonden’ de sleutelwoorden.
Dat heeft gevolgen voor de relatie tussen rationaliteit en intuïtie in het ontstaan van Jans abstracte schilderijen.
Zoeken naar het ongezochte en daar de verbeelding voor vinden, dat is de kern van al zijn werk.

Laura Rominu

Op zeer krachtige wijze vertaalt Laura Rominu haar ideeën die geïnspireerd zijn door de vrijheid van de golven van de zee.
De serie ‘Zen on the Sea’ van Laura Rominu, verwijst naar het oefenen van de geest kalm te blijven in iedere situatie die je tegen komt.

Rhea Strik

Rhea Strik beschouwt de onmiddellijkheid van een moment uit te drukken, een werkelijkheid die altijd in beweging is en toch ook stil, als een belangrijk en zichtbaar deel van haar werk.

Martie van der Velden

Martie van der Velden noemt zijn schilderkunst  ‘impressionistisch realistisch’.
Zijn schilderijen kenmerken zich door ‘storytelling’ waarbij de onderwerpen uit de geschiedenis of uit een jeugdherinnering komen. 

Jolanda Verdegaal

Het keramiek associeert met aardlagen, droge rivierbeddingen, knoestige boombast, fossielen. De vertaling van Verdegaals fascinatie door  verschijningsvormen en ontstaansgeschiedenis. ” In mijn werk wil ik de schoonheid laten zien van oppervlakken waarin de tijd haar sporen heeft nagelaten”. 

Marijk Renia

‘Water’ en ‘Waterleven’ zijn de belangrijkste thema’s in Renia’s werk. De vele mogelijkheden van het hoogwaardige Bullseye glas waarmee  de glaskunstenares werkt, leiden tot verrassende beelden in een geheel eigen vormtaal. 

Marie-José van der Meer

De verabstraheerde vrouwen van Marie-José van der Meer verbeelden emoties die ondersteund worden door de prachtig gekleurde patins op de bronzen beelden.

Kien Hertoghs

Kien heeft in haar ontwerpen het ‘hergebruik’ als uitgangspunt waarbij houtbewerking als ambacht centraal staat. 
De ‘Steltlopers’, een serie sprookjesachtige kastjes met echte takken lijken weer tot boom te worden. 
De collectie uurwerken zijn vanuit hetzelfde uitgangspunt in een spannend gerecycled jasje gestoken en laten vervlogen tijden weer herleven.

Gegevens

Begin:
11 januari 2019 van 14:00
Einde:
17 maart 2019 van 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Galerie De Ruimte

Organisator

galerie De Ruimte