Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie ‘Verschillende werelden’ door KuBra-Art

15 februari van 08:00 tot en met 7 april van 17:00

KuBra

Te bezichtigen van 15 februari t/m 7 april

Vernissage: 17 februari – 15.00-17.00 uur  
met een indrukwekkende performance door kunstenares Shelly Lapré.

In expositie ‘Verschillende Werelden’ van KuBra-Art geven de verschillende culturele achtergronden van de exposerende kunstenaars een bijzondere kijk op kunst.

De internationale kunstenaars Ali Khalil en Elena Kukuy, beide gevlucht uit Syrië pakken hun kunstenaarschap weer op in Nederland. Elena laat met het eigenzinnige felle kleurgebruik in haar aquarellen de natuur tot leven komen. De realistische natuurlandschappen in olieverf van Ali worden vertellen een eigen verhaal.

Shelly Lapré, performer en kunstenares brengt met haar collages op doek en hout en performances, herinneringen uit Nederlands-Indië opnieuw tot leven. Haar missie is te vertellen over deze koloniale geschiedenis.

Gilles de Rooij’s kleurpotloodtekeningen laten veelal het open verstilde landschap met zijn vergezichten zien. Ze geven de rust weer die om ons heen is verdwenen.

De bronzen sculpturen van Hans Koenen zijn ‘transparant’. Het letterlijk opengewerkte beeld roept kwetsbaarheid op en past zich als een kameleon aan in de omgeving.

Gegevens

Begin:
15 februari van 08:00
Einde:
7 april van 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Galerie De Ruimte