Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie Na-Zomer

23 augustus van 13:30 tot en met 13 oktober van 16:30

Na Zomer

‘Na-Zomer’ 

Een expositie van 4 Brabantse kunstenaars, aangesloten bij de stichting KuBra.

Rolf Maas (Eindhoven)

heeft een weg gevonden om de grafieken weer helemaal actueel te maken. Veel onderzoek in techniek, inkten en materialen hebben geresulteerd in een prachtige serie zeer abstracte werken in ‘na zomerse’ kleuren. 

Marianne Schellekens (Nuenen)

maakt schilderijen met diverse technieken. Als ondergrond soms canvas dan weer kunststof. Olieverf, acryl, mixed media, soms druktechnieken als uitgangsbasis. In haar voortdurende ontwikkeling is het vooral de expressieve vorm van het schilderen die haar boeit. Het werk kan het beste geschaard worden onder het ‘magisch realisme’.

Marleen de Man (Eindhoven)

laat ‘zien’ dat kunst maken ook alles te doen heeft met het gevoel, de voorstelling en de emotie. Doordat haar zicht minimaal is, ontwikkelt ze zelf nieuwe technieken zodat ze toch kan maken wat ze in gedachten heeft. 
Marleen werkt graag met chamotte klei vanwege de structuur van deze klei. De afwerking met oxides geven het werk een natuurlijke uitstraling. Ook engobes en pigmenten worden gebruikt om strakke dan weer spontane organische vormen een mooie afwerking te geven.

Marleen exposeerde met KUBES (Kunst en Cultuur voor Blinden en Slechtzienden) in het van Abbe museum te Eindhoven, Beelden aan Zee in Den Haag en Slot Zeist.

https://youtu.be/slPnrXPZNOY

Veronique Rademaker (Eindhoven)

maakt beeldend werk waarmee zij het gesprek met het ruimtelijke aangaat vanuit verschillende materialen en technieken. Soms komen er woorden bij die het werk een extra dimensie geven.

Veronique’s vormgeving is ’n zoektocht met aanrakingen, tastend naar de diepere lagen, betekenis gevend.
Vaak werkt zij met glas (transparant in gelaagdheid),  was (huid en warmte), hout (sporen en groeivormen), metaal (warmte en geleiding), touw  en natuurlijke materialen.

KuBra

Stichting KuBra heeft bij Galerie De Ruimte een podium om de kunst van haar aangesloten kunstenaars tentoon te stellen onder de naam “KuBra-Art”.

KuBra is een stichting, waar ruim 140 Brabantse kunstenaars bij aangesloten zijn. De doelstelling van de Stichting is haar leden podia te bieden in Brabant en België.
KuBra is een podiummakelaar en organiseert exposities op verschillende exclusieve locaties. Naast het netwerkaspect zal deelname aan exposities de bekendheid van de kunstenaar vergroten en CV lijst aanvullen waardoor zij zich beter kunnen profileren in de kunstwereld. www.stichtingkubra.nl

Gegevens

Begin:
23 augustus van 13:30
Einde:
13 oktober van 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Galerie De Ruimte