Kunst in Geldrop-Mierlo

Uit een serie columns over kunst uit de openbare ruimte in Geldrop-Mierlo gebaseerd op een actuele gebeurtenis.

door Sigrid Rhemrev, eigenaresse van Galerie De Ruimte.

De kunst van een goede start.

Galerie De Ruimte, een ruimteschip en een gezonde en gelukkige leefstijl.

Januari, de start van een nieuw rondje rond de zon dat we gaan maken op ons blauwgroene ruimteschip ofwel onze aarde. Er ligt een heel nieuw jaar aan onze voeten, een frisse reis door tijd en ruimte.

In een jaar kan er veel gebeuren. Je kunt bijzondere doelen bereiken, geweldige mensen leren kennen, je ware liefde vinden of je ware liefde verliezen.

Themajaar

Januari is de maand van de goede voornemens. We zeggen het liever niet meer hardop uit angst uitgelachen te worden. Goede voornemens falen namelijk meestal. Laten we het dus eens creatief aanpakken en niet een voornemen maar een thema voor het komende jaar bedenken.

Mooie voorbeelden van thema’s zijn : ‘Komend jaar word ik gezonder dan ik ooit ben geweest’ of ‘dit jaar gaat draaien om ontspanning’.

Waar heb jij behoefte aan? Voor dat thema bedenk je allerlei activiteiten gedurende het hele jaar. Werk je idee uit, plan in vooruit en kom tot mooie resultaten! (slanker en relaxter dan ooit 😉

De kunst van een goede start

The Walker

De sculptuur van de Eindhovense kunstenaar Jan Wils: ‘The Walker’, gelegen aan de Helze in Geldrop, zou een mooi symbool voor je themajaar kunnen zijn.
Laat dit indrukwekkende, reusachtige 7m hoge object, waar een haarspeldje ooit de inspiratie voor was, een symbool zijn voor alle stappen, alle activiteiten ten goede van jou in 2021.

Even een anekdote over The Walker ter inspiratie hoe een themareis kan verlopen.

 “Het is zomer, 1993. Ik lig op een strand in Frankrijk te lezen. Mijn oog valt op een haarspeldje, een verloren geraakt kleinood in de zandmassa. Iets in mij zegt me dat het haarspeldje hier niet voor niets ligt. Ik leg mijn boek weg en begin te spelen met het gebogen draadje, vergeet de wereld om mij heen. Besloten in het haarspeldje ontwaar ik al snel het beeld van lopende benen. Terug op de camping ga ik aan de slag met papier en schaar, eenmaal thuis maak ik een klein schaalmodel. Ruim een jaar later staat ‘The Walker’ 7 meter hoog in Geldrop” (citaat Jan Wils).

Galerie De Ruimte

Een goede reis in 2021 toegewenst!
Zet onderweg ook eens een stap in Galerie De Ruimte aan de Molenstraat in Geldrop.
We kunnen je hier in het nieuwe jaar wellicht verder inspireren om je leven stap voor stap leuker te maken, of mooier, of gezonder, of meer ontspannen, of boeiender….. Vul het zelf maar in 😉

Galerie De Ruimte – Molenstr. 2 Geldrop – www.galeriederuimte.nl – wo / vr / za / zo 13:30-16:30 u.