Jos van Bree op ‘de fiets van ons pap’ naar….

LinkedIn

Het eerste contact voor deze leuke ontmoeting tussen de kunst, in Galerie De Ruimte, met burgemeester Jos van Bree en zijn vrouw Karin, werd via een linkedin-berichtje gemaakt.
Sociale platforms zijn waarachtig niet weg te denken in het netwerken van ondernemers!
Sigrid Rhemrev, galeriste, had het echtpaar uitgenodigd in het kader van kennismaking met de gemeenschap van Geldrop-Mierlo.

Privé-info

Sportief kwamen zij op de fiets aangereden. Geen handen schudden en hofknik, maar meteen een gezellig Brabants onderons over de kunst. Of de burgemeester en zijn vrouw wat met de kunst hadden? Jawel, zoals iedere doorsnee burger. De Brabantsedag Heeze, het Museum Klok en Peel en het Rijks. Oh ja, zoveel gezien in hun ruim 20 jarige huwelijk dat ze wisten dat ze ieder een totaal andere smaak hadden. Jos had de voorkeur voor de beelden en Karin had meer oog voor de schilderijen.

Direct na binnenkomst kwamen al de eerste opmerkingen : “Dat vind ik mooi! En deze ook! Zelfs had het echtpaar ineens sympathieën voor eenzelfde kunstwerk!

Dat Galerie De Ruimte een plaats is waar kunst verbindt, in de ruimste zin van het woord, bleek ook tijdens dit bezoek, toen de oud handenarbeidlerares van Jos binnenstapte. Zij herinnerde zich Jos als een serieuze en rustige leerling. Jos herinnerde zich dat ze ‘altijd wel wat leuks maakten’.  Nu, 40 jaar later, ziet Jos zichzelf ondanks jeugdige inspanningen niet als een maker. Wél als een creatief persoon maar dan in de zin van innovatief en probleemoplossend, iets waar het burgemeesterschap zeker om vraagt.

Gedeelde overtuiging

We waren het in ieder geval eens dat het heel belangrijk is om de scholen dicht bij de kunst te brengen. Galerie De Ruimte volgt een project van Kunstkwartier in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit.  Hier leert de kunst & cultuuraanbieder de taal spreken van de cultuurloperscholen van Geldrop-Mierlo en Nuenen,om zo een programma op maat aan te kunnen bieden aan de schoolkinderen van alle leeftijdsgroepen.

Om verder voor iedere liefhebber de kunst laagdrempelig bereikbaar te maken, biedt de galerie naast de mogelijkheid van kunstbeleving, en wellicht ook een aankoop, workshopspecials voor de makers onder ons én boeiende lezingen over kunstgeschiedenis.

Beenzwaai

De galerie biedt genoeg inspiratie en redenen voor herhaald bezoek. Ook Jos en zijn vrouw Karin gingen met nieuwe ideeën voor hun nieuwe woonstek in Geldrop, weer op pad.

Met een forse beenzwaai over de stang van de fiets van ‘ons pap’ (eentje met verhaal, waardoor zeer dierbaar zoals het ook gaat met een goed kunstwerk…), zwaaiden we elkaar uit.
Tot ziens in Galerie De Ruimte!

Galerie De Ruimte | Molenstraat 2 | Geldrop
info@galeriederuimte.nl | www.galeriederuimte.nl | rolstoeltoegankelijk | gratis parkeren