Kunst kopen

Zoek je het passende kunstobject dat jouw inrichting net dat gouden randje geeft?
Wil je je bedrijf een goede uitstraling geven?
Of wil je het passende cadeau vinden voor een speciale gelegenheid als een huwelijk, jubileum of opening van een nieuw bedrijf?
Of zoek je een prachtig, waardevol, blijvend aandenken, dat exclusief is?

Tips over kunst kopen

Iedereen kan kunst kopen.
Er is is voor ieder budget wel een mooi kunstwerk te vinden waar jij helemaal blij van wordt (en je partner). Maar hoé koop je het beste kunst?
Een aanrader is het boek ‘Ontroerend Goed‘ te lezen, geschreven door Manuelea Klerkx & Oscar van Gelderen

Tip 1 | stel jezelf vragen en ontdek je smaak

Kunst kopen is vaak heel spannend. Het begint echter met veel kunst kijken. Welke kunstobject zal jouw blijven boeien als het in je huis hangt of staat. Als je veel kunst kijkt zal je merken dat jouw smaak zich zal ontwikkelen en daarmee veranderen. Zie kunst kopen als een hobby! Neem hier veel tijd voor. Ontdek wat je smaak is. Stel jezelf de vraag bij het bekijken van een kunstwerk waaróm je iets mooi vind. Wat voel je erbij? Word je er blij van of stuit het tegen de borst? Als je dit soort vragen vaak genoeg stelt gaat je op den duur een lijn ontdekken in wat je mooi vindt en wat niet.

Tip 2 | kijk met zijn tweeën kunst.

Ga met elkaar in discussie over een schilderij. Wat zie jij? Wat ziet de ander? Iemands mening horen kan jou ook weer met andere ogen laten kijken!

Tip 3 | verdiep je in kunst en ontdek het verhaal achter het kunstwerk.

Je hoeft geen kunstexpert te worden, maar lees wel veel over kunst. Of ga na lezingen over kunstgeschiedenis. Galerie De Ruimte heeft altijd boeiende lezingen op de agenda! Ook nader onderzoek over de kunst(enaar) wiens werk je boeit of mooi vind kan weer nieuwe inzichten geven.

Tip 4 | Kijk zoveel kunst je kan.

Bezoek beurzen of fairs. Een voordeel hiervan is dat er heel breed kunst getoond wordt. Werken uit vele disciplines en prijsklassen worden tentoongesteld en de kunstenaars zijn vaak aanwezig. Niets leuker dan het verhaal achter het kunstwerk te horen! Musea tonen vaak kunst uit het topsegment en die zijn niet te koop. Galeries zijn vaak gespecialiseerd, hebben een bepaalde focus. Galerie De Ruimte toont uit een groot aantal kunstdisciplines kunst van abstract tot realistisch dus ideaal voor oriëntatie in je zoektocht!

Tip 5 | Maak foto’s

Maak foto’s van de werken die je opvallen en ga thuis eens googelen. Bekijk dan andere werken van de betreffende kunstenaar en lees artikelen over hem of haar. Zo ontdek ik ook weer nieuwe ‘lagen’ in de kunst. Soms heeft dat een negatieve uitwerking, bijvoorbeeld als het oeuvre wat ‘vlak’ blijkt te zijn. Het is eigenlijk net als in de liefde: iemand kan in eerste instantie mooi zijn voor het oog, maar moet op de langere termijn toch ook van binnen interessant zijn.

Tip 6 | Bepaal vooraf een vast budget. Durf te kopen.
Tip 7 | Volg niemand, alleen je eigen smaak
Tip 8 | Koop kunst niet om financiële redenen zoals een belegging. Koop het alleen als investering in jezelf!
Tip 9 | Vraag hulp van een galerie in je zoektocht.

Deze is geheel vrijblijvend en de galeriehouder zal je graag helpen. Het is tenslotte zijn job!
Galerie De Ruimte heeft jarenlange expertise en een groot netwerk. Bekijk online onze actuele kunstcollectie of neem een kijkje in ons archief voor inspiratie. Ik vind het leuk als je contact opneemt en mij advies vraagt.

Tip 10 | Oriënteer je op de websites van galeries en fairs.

Maar bekijk de kunst eerst met je eigen ogen voor je het koopt. vb websites

Tip 11 | Je kunt natuurlijk ook zelf met de kunstenaar contact opnemen en op atelierbezoek gaan.

De kunstenaar zal je altijd van harte ontvangen.

Tip 12 | Vraag om een proefplaatsing door de galerie.

Zo voorkom je teleurstellingen! Het is echt heel moeilijk in te schatten wat de ‘werking’ is van het kunstobject in jouw huis. De grootte van de ruimte, de lichtinval, de combinatie met de kleuren in de betreffende ruimte, je meubelen etc. Vraag of het mogelijk is ook andere kunstwerken mee te nemen! Laat je verrassen!

Wat wij je bieden

Kunstcollectie

Galerie De Ruimte biedt een hoogwaardig artistieke kunstcollectie uit verschillende kunstdisciplines.
Alle 10 weken wordt de collectie gewisseld. Loop dus geregeld binnen tijdens de openingstijden of maak een telefonische afspraak.
Kijk hier voor de actuele kunstcollectie.

Zoektocht

Op zoek naar iets moois, maar je kan het niet vinden?
Galerie De Ruimte kan je helpen in je zoektocht. Ik help je graag om dát kunstwerk te vinden dat jij (en je partner) mooi vindt, en dat bij de gelegenheid en ook je budget past.
Door een groot netwerk aan kunstenaars en kennis van/over hun werk, kan ik particulieren en bedrijven voorzien van een deskundig advies over een eventuele kunstaankoop.
Ik zoek kunst die bij jouw persoonlijk en/of jouw werkomgeving past en de uitstraling van jouw bedrijf benadrukt.
Maak een afspraak om je wensen kenbaar te maken.

Proefplaatsing

Heb in de galerie een kunstobject gevonden dat je totaal aanspreekt. Schroom niet om een proefplaatsing te vragen.
Binnen een straal van 20 km doe ik dit gratis en vrijblijvend. Woon je wat verder weg dan vraag ik alleen een benzinekostenvergoeding.

Kunstkoopregeling

Is de aankoop financieel wat moeilijk haalbaar? Praat met ons over de mogelijkheid van een kunstkoopregeling.
Ik ga in gesprek met de kunstenaar om te kijken of we een betaling in termijnen kunnen regelen.

Kunstkadobon

Omdat er bijna niets moeilijker is als een kunststuk schenken omdat het zó persoonlijk is, hebben wij ook kunstcadeaubonnen.
Deze zijn verkrijgbaar in de galerie. Misschien ook voor jou een idee?
Lees meer

Fabel

Of het kunstwerk goedkoper is bij de kunstenaar thuis? Daar moeten de makers en galeriehouders je teleurstellen. De prijzen zijn overal gelijk!

Tip 13

Met verschillende kunstgerelateerde activiteiten informeren wij je over de kunst! Bekijk hiervoor mijn agenda.

Schrijf je in voor de maandelijkse actualiteitenbrief.
Een professionele, aangename mailing die je op de hoogte houdt van alle activiteiten waardoor je altijd op tijd je acties kunt ondernemen als je ergens aan wilt deelnemen.

Groet van Sigrid Rhemrev,
galeriehoudster

Kunst is niet onbereikbaar.
Kunst is waardevol, uniek en een heeft zeer speciale, persoonlijke betekenis.
Het verrijkt je leven.